10 geriausių maisto produktų, kuriuose gausu vitamino C.

10 geriausių maisto produktų, kuriuose gausu vitamino C.


Vitaminas C, dar vadinamas askorbo rūgštimi, yra maistinė medžiaga, kuri yra būtina sveikatai. Jis buvo žinomas dėl savo antioksidacinio poveikio, imunitetą stiprinančio poveikio ir odos sveikatos per kolageno sintezę. Tai sumažina sergamumą įvairiomis ligomis, taip pat pagerina savo sveikatą, kad jos būtų sveikesnės. Šiame tinklaraštyje daugiausia dėmesio skiriama vitaminu C praturtinti maisto produktai ir šaltiniai, į kuriuos švirkščiamas vitaminas C, taip pat strategijos, kaip įdėti vitaminų į lėkštę.

Vitamino C svarba

Vitaminas C yra būtinas daugeliui kūno funkcijų, įskaitant:

  • Imuniteto palaikymas: Jis vaidina svarbų vaidmenį didinant baltųjų kraujo kūnelių, kurie atlieka pagrindinį vaidmenį saugant organizmą nuo ligų, gamybą.
  • Antioksidacinės savybės: Kovodamas su laisvaisiais radikalais, vitaminas C sumažina tikimybę susirgti gyvenimo būdo ligomis.
  • Kolageno gamyba: Jie yra labai svarbūs kolageno sintezei, kuri padeda odai suteikti lankstumo ir palaikyti tinkamą sąnarių funkcionavimą.
  • Geležies absorbcija: Vitaminas C padeda pasisavinti neheminę augalinės kilmės geležį, kad būtų išvengta anemijos tarp žmonių.

Populiariausi vitamino C turintys maisto produktai

1. Citrusiniai vaisiai:


Apelsinai yra gerai žinomas vitamino C šaltinis, greipfrutai, citrinos ir žaliosios citrinos taip pat yra žymūs dalyviai. Pavyzdžiui, vienas vidutinis apelsinas suteikia apie 70 mg vitamino C, o kita porcija greipfrutų sulčių – 93 mg.

2. Kakadu slyva:

Kakadu slyva


Šios vietinės Australijos uogos šiuo metu yra turtingiausias rinkoje lengvai prieinamas vitamino C šaltinis – apie 2907 mg/100 g. Iš literatūros galima pastebėti, kad net vienoje Kakadu slyvoje yra fenomenalus 484% vitamino C DV.

3. Acerola vyšnios:

Acerola vyšnios


Šiose vyšniose gausu vitamino C; trijų ketvirčių puodelyje yra 916% DV. Juose taip pat yra antioksidantų, kurie gali padėti sumažinti uždegimo lygį.

4. Paprika:

Varpiniai pipirai


Raudonosios paprikos yra turtingiausias vitamino C šaltinis, kurio puodelyje yra maždaug 190 mg, o tai iš tikrųjų yra daugiau nei porcija apelsinų. Žaliuosiuose paprikose yra maždaug tiek pat 120 mg viename puodelyje.

5. Kiviai:

Kiwi


Kiekvieno vidutinio kivio vitamino C kiekis yra apie 71 mg. Šiame mažame vaisiuje taip pat yra pakankamai šios maistinės medžiagos, taip pat yra maistinių skaidulų ir kalio. Be to, jame yra antioksidantų, tokių kaip vitaminas E, ir nedidelis vitamino K kiekis, būtinas kraujo krešėjimui ir kaulų sveikatai.

6. Braškės:

Braškės

Puodelyje supjaustytų braškių yra apie 97 mg vitamino C, taip pat kitų naudingų antioksidantų ir maistinių skaidulų.

7. Brokoliai:

Brokoliai


Jame taip pat yra apie 81 mg vitamino C, kai vartojama puodelyje, jei daržovė yra žalia ir neperdirbta. Jame taip pat gausu kitų aktyvių ingredientų, susijusių su vitaminais ir mineralais.

8. Gvajava:

gvajava


Vienoje vidutinėje gvajavoje yra maždaug 125 mg vitamino C, todėl vaisius yra idealus įtraukimas į asmens mitybos planą su vitaminu.

9. Papajos:

Papaja


Maža papaja sudaro apie 95 procentus rekomenduojamos paros vitamino C normos, taip pat yra maistinių skaidulų ir folio rūgšties šaltinis.

10. Briuselio kopūstai:

Briuselio kopūstai


Šie mini kopūstai yra ne tik skanūs, bet ir sveiki; pusėje puodelio yra maždaug 49 mg vitamino C.

Maisto, kuriame gausu vitamino C, gaminimo ir laikymo patarimai

Ruošdami maistą, kad įsitikintumėte, jog juose gausite vitamino C, nepamirškite subalansuoti pasirinktų gaminimo būdų. Kadangi vitaminas C yra vandenyje tirpus ir jautrus karščiui, reikėtų vengti virimo, o norint išsaugoti maksimalias maistines medžiagas, rekomenduojama virti garuose arba mikrobangų krosnelėje. Taip pat venkite pervirti, nes vitaminas turės neigiamos įtakos, todėl jo nereikėtų pervirti.

Laikydami vaisius ir daržoves nuplaukite ir laikykite vėsioje, tamsioje vietoje arba net šaldytuve, kad sumažintumėte maistinių medžiagų skaidymo greitį. Pavyzdžiui, šaldymas padidina paprikų galiojimo laiką ir padidina brokolių vitamino C kiekį.

Išvada

Reikėtų skatinti vartoti maisto produktus, kuriuose yra vitamino C, kad organizmas būtų geriau sveikas ir apsaugotų jį nuo įvairių ligų. Su papildomu įtraukimu vitamino C turtingas maistas Kaip ir apelsinai, citrinos, raudonieji pipirai, braškės ir špinatai, sustiprės imuninė sistema ir pagerės bendra kūno sveikata. Puikus šių maisto produktų dalykas yra tai, kad yra tiek daug būdų juos valgyti, nesvarbu, ar tai būtų žali vaisiai, salotos ar vaisių sultys. Mokykitės šiandien su Dideli raumenys kaip veikia vitamino C sudedamoji dalis, sąmoningai priimant sprendimus įtraukti šiuos spalvingus, maistingus maisto produktus.



Source link

Draugai: - Marketingo agentūra - Teisinės konsultacijos - Skaidrių skenavimas - Fotofilmų kūrimas - Miesto naujienos - Šeimos gydytojai - Saulius Narbutas - Įvaizdžio kūrimas - Veidoskaita - Nuotekų valymo įrenginiai - Teniso treniruotės - Pranešimai spaudai -